Beeldcoaching

Wat is beeldcoaching?

Beeldcoaching bestaat uit het filmen van werkgerelateerde situaties en het terugkijken hiervan samen met de coach. We maken een beeldanalyse, daarbij reflecteer je op de filmbeelden en zodoende op jouw persoonlijk en professioneel handelen. Bijvoorbeeld: wie ben jij voor de klas, wat zie je, wat ervaar je en wie, wat voor leerkracht, wil je zijn voor de klas? Beelden zeggen meer!

De Beeldcoach

Zoek je een doortastend, empathische coaching, waarbij je heldere inzichten verkrijgt in jouw patronen van handelen? Wil jij weten wat er onder de oppervlakte speelt en jou in zijn greep houdt, en leven en werk hierdoor wordt beïnvloed? Dan kan ik mijn talent voor jou inzetten. Mijn begeleiding is to the point en zorgvuldig.

Het kan confronterend zijn en kwetsbaar voelen. Echter, de beelden laten je iets leren over jezelf en je professie, zoals geen enkel ander middel dat op deze wijze kan. Als geregistreerd beeldcoach geef ik jou de bedding om je te laten kijken naar jezelf, zonder oordeel.

       Nieuwsgierig geworden?

Transformatie

Het gaat in de transformatie, het leren, over contact met jezelf als voorwaarde om contact met de ander te leggen, dit als voorwaarde voor goed vakmanschap. Bij mijn (beeld)coaching wordt ingezet op het leerproces gericht op de werkplek, waar handelen en vaardigheden centraal staan. Voor een uitgebreide theoretische achtergrond van de zin en effectiviteit van beeldcoaching verwijs ik graag naar mijn essay ‘Durf te kijken’. Hierin beschrijf ik wat het positieve effect is van de inzet van een professionele beeldcoach.

Rachel heeft mij begeleid door beelden te maken van mijn rol als trainer Jongerencoach. Ik kan het volgende over haar begeleiding zeggen: Ik vind haar integer, omdat ze eerlijk is over wat aan het licht komt. In de cadans van mijn tempo is ze liefdevol onomwonden. Ik had het hele proces een stevig mens naast me staan, die met me mee keek en de juiste vragen stelde. Met de perfecte balans tussen pijn en vreugde.

Bianca over TryAngle Coaching

De combinatie beeldcoaching en een familieopstelling heeft mij bijzonder verrast. Waar ik in de klas tegen aanliep, de organisatie van mijn instructies (kleine kring) kwam in beeld door de beeldcoaching. Hierin heeft Rachel mij begeleid, maar de opstelling was vooraal krachtig doordat deze ‘chaos’ in mij zat. Door dit te ontdekken en te zien waar het is ontstaan, in mijn eigen gezinssysteem, kan ik nu beter en adequater handelen voor de klas. Ik pak mijn plek, mijn leiderschap en heb meer overzicht. Wat een prachtig proces. Dankjewel, Rachel, voor dit inzicht. Ik ben er weer!

Marlies over TryAngle Coaching