Geboorte-opstelling

Een Geboorte-opstelling, wat is dat?

De geboorte is de grootste overgangsfase van je leven, daarna komt de dood. Tijdens de zwangerschap en tijdens je geboorte worden al imprints meegeven voor het leven. Wil je zicht en inzicht verkrijgen waarom jij de dingen doet zoals je ze doet, jouw blauwdruk in je leven kan je dit verhelderen in een geboorte-opstelling. Ook kom je met je eigen vraag, waarmee we werken en inzicht in verkrijgen. Tijdens dit consult doorlopen de fases van jouw geboorte, de periode van jou in de buik van je moeder. De opstelling kan ook gedaan worden voor jou als moeder, omdat je een intense of traumatische bevalling had van je kind. Daarin kan geheeld worden die ten goede komt met de relatie met je zelf en je kind. Een opstelling werkt altijd door in het systeem. Liefde wil stromen.

De geboorte-opstelling duurt 2 uur
De kosten zijn €205,- excl. verslag
Kosten verslaglegging €75,-

 Ik ben gespecialiseerd in opstellingen rond de thema’s opvoeding, geboorte, kinderen, gezin en onderwijs. Ook levensvragen, loopbaanvragen en relatievragen kan ik verhelderen door jouw vraag te onderzoeken m.b.v. familieopstellingen.

R

Hoe komt het toch dat ik elke nieuwe situatie zo spannend vind, terwijl ik weet dat dat niet nodig is?

R

Waarom lijkt het zo dat ik eerst onder druk moet staan om te presteren?

R

Ik heb een hekel, zelfs angst voor plotseling aanraken, terewijl ik wel aangeraakt wil worden, hoe zit dat?

R

Ik heb altijd het gevoel dat ik iemand mis en kijk vaak even of er iemand bij me is, maar dat is niet zo. Hoe zit dit?

R

Waarom ben ik altijd zo moe, terwijl ik lichamelijk niets mankeer? 

R

Waarom wil mijn kind niet naar zwemles en is het onder water zwemmen zo beangsigend voor haar, tewijl andere kinderen dit wel lijken te kunnen zonder angst.

 

R

Hoe komt het dat mijn kind het fysiek echt benauwd krijg als er iets verandert in zijn leven, zoals een verhuizing, nieuwe juf of nieuwe ontmoetingen?

Gebeurtenissen

Voor een geboort-opstelling  is het handig als je iets weet van je geboorte en de periode in de baarmoeder. Je krijgt een vragenlijst die je vooraf invult. Het consult is naar aanleiding van een vraag die je stelt, een patroon waar je vanaf wil, of helderheid op wil krijgen. 

 

 

Waarom werk ik zo graag met opstellingen?

Het is de meest oordeelloze en liefdevolle werkwijze die ik ken. Het vertraagt en doorvoelt wat er werkelijk speelt op een diepere laag. Het gaat over het aannemen van dat wat er is om verder te komen in persoonlijke ontwikkeling en het leven in het hier en nu. Een opstelling is een momentopname en je weet nooit vooraf wat er uitkomt. Het is altijd een soort van ‘reis’. Nou, reizen doe ik graag, ook stap voor stap in het ‘wetende en dit helende veld’!

 

Tijdens energetische reis die je maakt als je 9 fases van jouw eigen geboorte doorloopt, is het je lichaam dat ‘her-innert’. We nemen de tijd om deze reis, de opstelling zich te laten ontvouwen. Ik neem je stap voor stap mee en zal je na de opstelling herboren voelen

Heb je een vraag, wil je meer weten?

Nieuwsgierig geworden, laat het me weten.

Ik vind het altijd weer magisch hoe deze werkvorm plaats vindt. Rationeel is het niet te begrijpen. Energetisch wel! Waarachtig!

Maartje over coaching middels het opstellingenwerk:

“Rachel heeft grote liefde voor het opstellingenwerk. Ze begeleidt vanuit haar hart en is heel invoelend wat ze gebruikt tijdens een opstelling en de gesprekken die ze voert. Rachel heeft kennis van zaken en weet dit over te brengen. Onder haar warme begeleiding kun je veilig met je eigen thema’s aan de slag. Ze heeft een gedegen aanpak en gaat niet voor een quick fix.

Met haar onderwijsachtergrond brengt ze kennis mee over opgroeien en opvoeden, waardoor ze in staat is verschillende thema’s in opstellingen te begeleiden, van de klassieke familieopstelling tot opstellingen met opvoedkundige thema’s.

Bij Rachel ben je in goede handen, een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met dit werk of verder wil werken aan eigen thema’s.”