Geboorte-opstelling

Een Geboorte-opstelling, wat is dat?

De geboorte is de grootste overgangsfase van je leven, daarna komt de dood. Tijdens de zwangerschap en tijdens je geboorte worden al inprints meegeven voor het leven. Wil je zicht en inzicht verkrijgen waarom jij de dingen doet zoals je ze doet, jouw blauwdruk in je leven kan je dit verhelderen in een geboorte-opstelling. Tijdens dit consult doorlopen de fases van jouw geboorte, de periode van jou in de buik van je moeder.

De geboorte-opstelling duurt 2 uur
De kosten zijn €205,-

 Ik ben gespecialiseerd in opstellingen rond de thema’s opvoeding, geboorte, kinderen, gezin en onderwijs. Ook levensvragen, loopbaanvragen en relatievragen kan ik verhelderen door jouw vraag te onderzoeken m.b.v. familieopstellingen.

R

Hoe kan ik beter omgaan met mijn drukke kind?

R

Waarom eet mijn kind niet? (of juist te veel)?

R

Ik heb het gevoel dat het nooit goed genoeg is, hoe kom ik daar vanaf?

R

Ik heb altijd ruzie met mijn broer over mijn ouders, ik zou dat graag anders willen

R

Waarom ben ik altijd zo moe, terwijl ik lichamelijk niets mankeer?

R

Hoe leer ik omgaan met mijn migraine?

R

Hoe krijg ik zicht op mijn groepsdynamiek?

R

Hoe kan ik beter omgaan met die collega die altijd in mijn allergie zit

Gebeurtenissen

Voor een opstelling  is het handig als je iets weet van de ingrijpende gebeurtenissen die er zijn gebeurd, ook bij voorouders, bijvoorbeeld een oorlogsverleden, ongeboren kinderen of suïcide. Het is echter niet noodzakelijk.

Je kunt je voorbereiden op een familie-opstelling door vragen te gaan stellen aan je ouders, opa’s of oma’s, ooms en tantes of anderen die je familie goed hebben gekend.  Soms zijn de familieverhoudingen echter zodanig verstoord dat dat onmogelijk is. Dat belemmert een familie-opstelling niet. Het kan juist dan zeer heilzaam zijn om een familie opstelling te doen.

 

Waarom werk ik zo graag met opstellingen?

Het is de meest oordeelloze en liefdevolle werkwijze die ik ken. Het vertraagt en doorvoelt wat er werkelijk speelt op een diepere laag. Het gaat over het aannemen van dat wat er is om verder te komen in persoonlijke ontwikkeling en het leven in het hier en nu. Een opstelling is een momentopname en je weet nooit vooraf wat er uitkomt. Het is altijd een soort van ‘reis’. Nou, reizen doe ik graag, ook stap voor stap in het ‘wetende veld’!

De representanten zijn puur en spontaan en staan in dienst van het systemisch veld. Zij weten niets van degene die ze representeren, ze voelen alleen maar. Hierdoor worden zaken, patronen, emoties, blokkades, ontdekt die anders verborgen zouden blijven. De ‘naakte waarheid’ komt aan het licht, maar zonder dat mensen het bij zichzelf vasthouden.

Heb je ineens een vraag?

Nieuwsgierig geworden?  

Ik vind het altijd weer magisch hoe deze werkvorm plaats vindt. Rationeel is het niet te begrijpen. Energetisch wel! Waarachtig!

Rachel heeft grote liefde voor het opstellingenwerk. Ze begeleidt vanuit haar hart en is heel invoelend wat ze gebruikt tijdens een opstelling en de gesprekken die ze voert. Rachel heeft kennis van zaken en weet dit over te brengen. Onder haar warme begeleiding kun je veilig met je eigen thema’s aan de slag. Ze heeft een gedegen aanpak en gaat niet voor een quick fix. 

Met haar onderwijsachtergrond brengt ze kennis mee over opgroeien en opvoeden, waardoor ze in staat is verschillende thema’s in opstellingen te begeleiden, van de klassieke familieopstelling tot opstellingen met opvoedkundige thema’s. 

Bij Rachel ben je in goede handen, een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met dit werk of verder wil werken aan eigen thema’s.

Maartje over coaching middels het opstellingenwerk