De (individuele) opstelling

Een (familie) opstelling, wat is dat?

Met een (familie) opstelling krijg je inzicht in de invloed die familiegebeurtenissen hebben (gehad) op bepaalde aspecten in jouw leven. (Familie) opstellingen laten zien waar er blokkades zijn ontstaan die hebben gezorgd voor verstoorde relaties, en hoe dit invloed heeft gehad op jouw functioneren en zijn.

Jouw familie van herkomst heeft vaak veel meer invloed op je dan je denkt of dan je zou willen. Ingrijpende gebeurtenissen hebben generaties lang invloed, zonder dat we dit beseffen. De patronen die in jouw systeem zijn ontstaan hebben ook invloed op de werksituatie en hoe jij handelt als professional.

De inzichten die je krijgt zijn niet zozeer ‘rationele’ als wel ‘doorvoelde’ inzichten. Dit zorgt ervoor dat je nadien gemakkelijk kunt toepassen wat het inzicht je heeft gebracht. Het gebeurt min of meer vanzelf.  Ik hoor vaak mensen achteraf zeggen: ‘Ik had het eerst niet eens zo in de gaten, maar ik merk dat ik sinds de opstelling…….  (veel meer rust in mijn hoofd heb,  veel minder ruzies heb met mijn vriend, mij niet meer zo erger aan…, niet meer bang ben voor…, zelfverzekerder ben, weer goed slaap, mijn eetlust terug is, etc.)

Individuele opstellingen

Met individuele opstellingen werk ik met matjes, ook wel grondankers genoemd. Dan staat jouw onderzoeksvraag centraal en samen ontrafelen we de onderliggende systeemdynamiek om weer beweging te brengen. Denk aan vragen over onverstaanbaar gedrag van je  kind, patronen in het gezin, opvoedingsvragen, (dis)harmonie bij scheidingen, het vrije kind, het innerlijk kind, moeders, vaders, dochters, zonen, verloren tweelinghelften. Elke vraag is geschikt om (systemisch) met een opstelling te onderzoeken. 

Liever een andere datum? Mail me voor een afspraak via de contactpagina. We kijken samen naar de mogelijkheden.

Tarieven

  • Individueel consult van een uur kost €105,-, anderhalf uur is € 145,-

Waar? .
In Amersfoort-Zuid, Snelliuspad 23B.

 Ik ben gespecialiseerd in opstellingen rond de thema’s opvoeding, kind, gezin en onderwijs. Ook levensvragen, loopbaanvragen en relatievragen kan ik verhelderen door jouw vraag te onderzoeken m.b.v. familieopstellingen. 

R

Hoe kan ik beter omgaan met mijn drukke kind?

R

Waarom eet mijn kind niet? (of juist te veel)?

R

Ik heb het gevoel dat het nooit goed genoeg is, hoe kom ik daar vanaf?

R

Ik heb altijd ruzie met mijn broer over mijn ouders, ik zou dat graag anders willen

R

Waarom ben ik altijd zo moe, terwijl ik lichamelijk niets mankeer?

R

Hoe leer ik omgaan met mijn migraine?

R

Hoe krijg ik zicht op mijn groepsdynamiek?

R

Hoe kan ik beter omgaan met die collega die altijd in mijn allergie zit

Gebeurtenissen

Voor een familie-opstelling  is het handig als je iets weet van de ingrijpende gebeurtenissen die er zijn gebeurd, ook bij voorouders, bijvoorbeeld een oorlogsverleden, ongeboren kinderen of suïcide. Het is echter niet noodzakelijk.

Je kunt je voorbereiden op een familie-opstelling door vragen te gaan stellen aan je ouders, opa’s of oma’s, ooms en tantes of anderen die je familie goed hebben gekend.  Soms zijn de familieverhoudingen echter zodanig verstoord dat dat onmogelijk is. Dat belemmert een familie-opstelling niet. Het kan juist dan zeer heilzaam zijn om een familie opstelling te doen.

 

Waarom werk ik zo graag met opstellingen?

Het is de meest oordeelloze en liefdevolle werkwijze die ik ken. Het vertraagt en doorvoelt wat er werkelijk speelt op een diepere laag. Het gaat over het aannemen van dat wat er is om verder te komen in persoonlijke ontwikkeling en het leven in het hier en nu. Een opstelling is een momentopname en je weet nooit vooraf wat er uitkomt. Het is altijd een soort van ‘reis’. Nou, reizen doe ik graag, ook stap voor stap in het ‘wetende veld’!

De representanten zijn puur en spontaan en staan in dienst van het systemisch veld. Zij weten niets van degene die ze representeren, ze voelen alleen maar. Hierdoor worden zaken, patronen, emoties, blokkades, ontdekt die anders verborgen zouden blijven. De ‘naakte waarheid’ komt aan het licht, maar zonder dat mensen het bij zichzelf vasthouden.

Heb je ineens een vraag?

Nieuwsgierig geworden?  

Ik vind het altijd weer magisch hoe deze werkvorm plaats vindt. Rationeel is het niet te begrijpen. Energetisch wel! Waarachtig!

Rachel heeft grote liefde voor het opstellingenwerk. Ze begeleidt vanuit haar hart en is heel invoelend wat ze gebruikt tijdens een opstelling en de gesprekken die ze voert. Rachel heeft kennis van zaken en weet dit over te brengen. Onder haar warme begeleiding kun je veilig met je eigen thema’s aan de slag. Ze heeft een gedegen aanpak en gaat niet voor een quick fix. 

Met haar onderwijsachtergrond brengt ze kennis mee over opgroeien en opvoeden, waardoor ze in staat is verschillende thema’s in opstellingen te begeleiden, van de klassieke familieopstelling tot opstellingen met opvoedkundige thema’s. 

Bij Rachel ben je in goede handen, een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met dit werk of verder wil werken aan eigen thema’s.

Maartje over coaching middels het opstellingenwerk